Snipper de ui. Snijd de meirapen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg ⅔ van de meiraap toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee.
Voeg de kippenbouillon en doperwten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken tot de meiraap gaar is.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de ras el hanout 30 sec. op laag vuur. Voeg de rest van de meiraap toe en bak 5 min. op middelhoog vuur tot de meiraap goudbruin en knapperig is. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de muntblaadjes in dunne reepjes en verkruimel de witte kaas. Neem de pan met soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken meiraap, munt en witte kaas.